11/05/11 07:30
(http://radiomilena.com/)

Смъртоносен наркотик залива Европа

Опасен и евтин синтетичен наркотик от Русия наводнява другите страни в Европа. Тревога бият френските власти, след като четирима души починаха от дрогата през последните дни, предава actualno.com
Наркотикът, известен като „крокодил“, води до бързи зависимост и смърт, като вече смъртни случаи са регистрирани и в Германия, Белгия, Холандия, Чехия.
Смята се, че става въпрос за така наречения „крокодил“. Родината на тази синтетична дрога е Русия, където разпространението й вече е придобило болезнени размери – до 1 млн. пристрастени.
Дезоморфинът е по-силен от хероина, но по-страшното е, че се изработва в домашни условия с такива леснодостъпни помощни вещества като бензин и ацетон. Затова и отровата е наричана още „наркотик на бедните“. Тя руши бъбреците и черния дроб, предизвиква тромбофлибит, сепсис, гангрена. Смъртта е неизбежна година-две след първото убождане.
Експертите предупреждават, че в условия на икономическа криза, новата евтина и адска дрога може би ще се превърне в опасно бреме за Европа.
Все още няма точна информация за България и това дали наркотикът е настъпил на нашия пазар.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване