11/06/11 22:55
(http://e-vestnik.bg/)

Гугутката: Добре, арестуван съм, с белезници на земята. Но продължават да ме ритат…

Ако Бойко Борисов очаква всички да го харесват, би било странно, казва шефът на фенклуба на “Левски”

Владимир Владимиров има пропуск да се движи долу край игралното поле и носи карта на врата си. Той е бит от полиция в качеството му на длъжностно лице. Снимка: Булфото

На 28 октомври след мача „Левски” – „ЦСКА”  фенове на „Левски” бяха брутално пребити от полицаи пред камерите на националния стадион. Те веднага заподозряха, че побоят може да е реакция след откриването на стадион „Лудогорец Арена” в Разград, където премиерът Бойко Борисов беше освиркан от левскарската агитка, която скандираше обидното “Бойко, курво”.

Историята започва още през юли, когато фенове на „Левски” бяха обвинени за взрива пред централата на РЗС. Братята Веселин и Павел Ермалаеви бяха арестувани в дома им, Павел беше освободен, но Веселин остана месеци в ареста, без срещу него да има сериозни доказателства. Беше пуснат под гаранция от 5000 лв. в края на миналата седмица. На делото беше представена експертиза, че взривът е заложен пред вратата и задействан с кабел, а свидетелите срещу Веселин твърдят, че са го видели да хвърля бомбата.
Привържениците на „Левски” протестират срещу задържането на Веселин и вероятно това е причината да изразят недоволството си, освирквайки премиера. На откриването на стадион „Лудогорец” премиерът едва ли е останал особено доволен от скандирането на левскарската агитка. Оттам тръгнаха и подозренията, че полицейското насилие срещу тях на мача с „ЦСКА” не е случайно.

Сред пострадалите в мелето е и председателят на фенклуба на Левски Владимир Владимиров – Гугутката. Въпреки че е бил на стадиона в качеството си на длъжностно лице, с карта на врата, той също е пребит от полицай и арестуван. Срещаме се с него в Съдебната палата, докато в една от залите тече делото срещу Веселин Ермалаев.

Владимиров е 45-годишен, работи като мениджър в частна фирма, бил е монтьор, работил е по сервизи, и от дете е привърженик на “Левски”.

Владимир Владимиров Гугутката, шеф на фенклуба на “Левски”. Снимка: Хасково инфо

- Кажете за този конфликт, който сега се случи, каква е предисторията на делото?

- Те са обвинени двете момчета за взривовете пред РЗС и другото не знам къде беше ДСБ май. Аз говоря често с брат му на Веселин, той е обвинен, обаче е пуснат. Не знам каква е точно ситуацията, но били косвени обвиненията, нямало доказателства. Очакваме да го пуснат момчето. Доста време мина вече, откакто седи без нищо в ареста. Странни неща, странни. (Б. а. - По-късно същият ден стана ясно, че Веселин може да бъде пуснат от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева)

- Това ли беше причината феновете, възмутени, да освиркат Борисов на стадион „Лудогорец”?

- Ами не знам дали е това причината, дали е друга. По принцип ние, левскарите, не сме против… Всеки си има глава на раменете… Никой не е организирал нещо, всичко стана спонтанно.

- Всички сте левскари, ама един може да е за Бойко, друг за друг?

- Да, разбира се, само за комунистите не вярвам да има левскари, но както е тръгнало, да не стане и това накрая… Много странни неща ни се случват. Аз дори не бях влязъл още на стадиона, когато освиркаха премиера. Но човек на тоя пост трябва да е свикнал и да го освиркват, и да му ръкопляскат. Аз съм председател на фенклуб - мен ме мразят сума ти левскари за неща, които се опитвам да подобря, примерно. А той е премиер на цяла България и ако очакват всички да го харесват, би било много странно…

- И какво стана ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване