11/11/11 11:58
(http://radiomilena.com/)

Първанов за касирането на изборите: Не мога да взема страна

 Искането за касиране на изборите е възможност, която е заложена в Конституцията на република България. Никой не може да я оспори, коментира президентът Първанов. Според него това ще бъде продължение на изборния дебат или на дебата – кой спечели Избори 2011. „Аз не бих могъл да взема страна, не е моя работа”, заяви Първанов. Още веднъж той подчерта, че приема решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за избор на президент и вицепрезидент на страната, така както и на кметовете.
По думите на президента обаче, авторите на искането за касирането на изборите трябва да са убедителни в своите конкретни аргументи, а не само в принципните си мотиви. Ако има убедителни аргументи, това ще означава, че управляващите са хвърлили едно голямо петно, подчерта президентът. „Ако обаче аргументите „издишат”, то пак ще има петно върху страната в международен план. Това ще създаде тежък процент и не изключвам оттук нататък всеки загубил национални избори да търси начин да ги оспорва”, заяви Георги Първанов.
Според него няма място за етнизиране на вота. На въпрос дали ДПС отново е решило изборите у нас, Първанов каза, че ДПС отдавна не е във властта. „Не знам до кога ще служи някой като универсално оправдание, като универсален виновник”, добави той.
Той каза обаче, че изборите са отминали и припомни, че идва зимата. „Тежка зима ни чака, според метеоролозите, а според мен ни чака и тежка икономическа и политическа зима”, добави Първанов, цитиран от Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване