11/22/11 08:43
(http://e-vestnik.bg/)

Капка е куца кобила, напразно залагат на нея

Навремето Радой Ралин каза за сина си „В една Капка се удави”. Защо и какво е имал предвид, може би почва да става ясно чак сега.

Телевизии и жълти вестници се надпреварват да допишат нови серии от сапунения сериал на партия „Атака”. С настървение търсят напуснали депутати от „Атака”, които да кажат по нещо лошо за Волен Сидеров. Няма как - той се обяви против ГЕРБ за фалшификациите на изборите. Хак му е сега, да усети на гърба си клеветите и обидите, които сам отправя.

Най-веселото в цялата история е, че се мъчат да изкарат, че Капка била създала партията, тя била моторът й, а не Волен. По-голяма глупост не може да се измисли. Измисли я Камен Петков, бивш депутат от „Атака”, напуснал групата, който дава държавната си субсидия от 200 хил. лв. на БСП и я подкрепя в парламента. Иначе другите напуснали „Атака” депутати са марионетки, които подкрепят ГЕРБ и правителството, както отцепилите се от РЗС на Яне.

Политическото номадство вече е нещо нормално в българския парламент. Бедна държава, силните на власт лесно могат да купят 10-20 депутата.

Но всички онези, които подкрепят в този развод Капка Георгиева - Сидерова и сина й, са политически наивници. Освен да довърши мандата си като съветник в столична община, повече нищо няма да направи Капка. Дори да я поканят за министър.

Тя може да има значение, когато е до един мъж партиен лидер, да дърпа задкулисно конците, да направи баща си координатор в партията и да уреди свои хора като въпросния Петков, но нищо повече. И една идея друга не може да роди русата й главица.

Сега медиите месеци наред ще й дават думата да разказва клюки и подробности от интимния си и политически живот с „българското дуче”, с намерение да го злепостави. Със сигурност ще напише поредната си книга-халтура, както за Ванга и др. глупости - например „15 години до Сидеров”.

В общи линии Капка само ще му накриви шапката. То и бившата жена на Доган му развя гащите из медиите, но нищо не се случи. „Атака”, към която в e-vestnik не храним симпатии, е изживяла поредица от напускания на депутати, дори партии (тя беше коалиция отначало). Нищо ново няма да стане. Ще влезе пак в следващия парламент, този път може би по-монолитна, поради ненамесата на хората на Капка.

Онези политически конструктори, които се готвят да си дадат парите за интригата Капка, ще заложат на куц кон и ще се хапят по задника. От там политик и партия няма да излезе.

Най-много да разтурят парламентарната група на „Атака” и да вдигат шум от време на време до следващите избори, когато ще залязат безславно. Този филм вече е изтъркан.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване