11/29/11 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Еврото отстъпи пред конкурентите си

Еврото отстъпи пред повечето си конкурентни валути заради спекулациите, че лидерите на Европа няма да постигнат консенсус за овладяване на дълговата криза в региона, съобщи „Блумбърг“. На фона на всичко това доходността по италианските облигации достигна нов рекорд от създаването на еврото. Вчера Рим успя да пласира дълг за 7.5 млрд. евро, което е близо до тавана на заложените цели, като доходността по 3-годишните облигации скочи до 7.89%, а тази при 10-годишните се повиши до 7.56%. Единната валута изтри повишението си спрямо долара, след като Европейската централна банка се провали в опита си да компенсира допълнителната ликвидност, създадена от програмата за изкупуване на обезпечени облигации. Финансовите министри на еврозоната трябваше да се срещнат вчера, за да намерят решение на дълговата криза. По-високодоходните валути, като австралийските и канадски долари, повишиха цената си. Шведската крона също спечели, след като брутният вътрешен продукт нарасна повече, отколкото икономистите предполагаха. Рандът напредна за втори пореден ден след слуховете, че Китай ще предприеме мерки да подсили икономиката си, а лидерите на Европа ще положат повече усилия, за да прекратят кризата.
Еврото промени леко курса си до 1.3326 долара, след като по-рано беше спечелило и достигнало ниво от 1.3442 долара. Срещу японските пари единната валута отстъпи с 0.2% до 103.64 йени. Щатската валута изгуби 0.3% до 77.77 йени. Австралийският долар растеше за втори ден, като успя да нарасне с 0.9% до 99.95 американски цента. Така успя да парира месечния си спад. Канадската валута напредна с 0.4% до равнище от 1.0304 за щатски долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване