03/19/12 18:04
(http://www.klassa.bg/)

Еврото отстъпи пред конкурентите

Еврото пропадна срещу повечето от основните си 16 конкурента, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, преди да излезе дългоочакваният доклад, който ще покаже дали и какво е свиването на промишленото производство. Това може да засили притесненията, че растежът в региона е в период на застой. Единната валута отслаби позициите си, след като Кристин Лагард, директор на Международния валутен фонд, призова политиците да бъдат бдителни за глобалната икономическа стабилност. Данните по-късно през тази седмица се предполага да потвърдят страховете, че услугите и производството в региона продължават да се представят под потенциала си за втори пореден месец и през март. Нов доклад вече показа, че индустриалните поръчки в Италия са отбелязали спад от 7.4 на сто през януари. Йената се покачи за трети пореден ден срещу долара. „Все още има смисъл да се продава евро“, коментира Василий Серебряков, валутен стратег в нюйоркската Wells Fargo & Co.
Еврото изгуби 0.1% и достигна до равнище от 109.86 йени, след като преди това се покачи до 110.15 йени. Това беше най-силното ниво на валутата след 31 октомври. Единните пари отстъпиха с 0.1 на сто и срещу зелените. Курсът беше от 1.3156 долара за евро. Йената също понижи стойността си с 0.1% до 83.49 срещу долара. Канадската валута слабо промени курса си до 99.19 цента за щатски долар. Срещу японската тя пропадна с 0.4 на сто до ниво от 83.81 йени. Руската рубла напредна с 0.2% до 29.2347 за долар и се насочи към най-силното си ниво за този месец. Австралийският долар се търгуваше за 88.46 йени, след като достигна десетмесечен връх от 88.64 йени.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване