11/29/11 11:05
(http://radiomilena.com/)

С поредица от събития Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

Община Бургас и партньори организират АНТИСПИН кампания под мотото „Презерватирай се!”. Тя включва следните  дейности и събития:

 

* 29 и 30 ноември /вторник и сряда/

 

- В залата на Младежки културен център между16.00 и 17.30 ч. ще се проведе ученически форум /6-7 клас/ с участието на 12 бургаски основни училища. Темата е „Какво знаем  и какво не знаем за ХИВ/СПИН?”

 

* 1 декември /четвъртък/:

 

- 10.00 ч. – 13.00 ч. – Извършване на бързи и анонимни тестове за СПИН в мобилни медицински кабинети, разположени на възлови места в гр. Бургас: БСУ, Площад „Тройката”, „Часовника”. Мотивиране на гражданите да се възползват от услугите по доброволно и анонимно консултиране и изследване на своя ХИВ статус от екипите – обучители на връстници.

- 12.30 ч. – 13.30 ч. – Паралелно раздаване на здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички на ученици и учители по училищата;

- 16.30 ч. – 17.00 ч. – Фоайето на Младежки културен център – Официално откриване на изложба с фотографии „Свят без СПИН!”, посветена на 1 декември – Световен ден за борба със СПИН. Представяне на предложения/макети на младите хора за изработване на кутийка за презерватив. Авторите са ученици от бургаски училища и  участници в обявените конкурси за фотография и изработка на макет на кутийка за презерватив;

-18.00 ч. – Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Районен съд.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване