12/06/11 18:45
(http://www.klassa.bg/)

Зърнопроизводителите спряха диалога, преговорите в БДЖ - отначало

Зърнопроизводителите прекратиха диалога с правителството, като не се появиха на срещата на земеделския министър Мирослав Найденов с фермери от всички браншове. Пред представителите на всички останали асоциации Найденов съобщи, че ЕК е одобрила нотификацията за намаления акциз на горивата за фермерите и до 10 дни тя ще бъде обнародвана в официалния вестник на ЕК. „В момента бера плодовете на това, което аз самият като министър съм посял - Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) беше фаворизирана“, коментира агроминистърът. Той потвърди, че догодина зърнопроизводителите ще получат субсидии от 25,50 лв. на декар.
В същото време председателят на НАЗ Ангел Вукодинов закри националния митинг-протест и съобщи, че днес машините ще се изтеглят извън София.
Преговорите със синдикатите на БДЖ започват от днес отново на ниво работни групи. Това решение беше взето след срещата на транспортния министър Ивайло Московски, стачните комитети и лидерите на профсъюзите. Малко преди срещата Методи Христов, управител на „БДЖ Пътнически превози” ЕООД, заяви, че е възможно спирането изобщо на влаковете от 8 до 16 ч през деня, за да има повече икономии. В тези часове протича и стачката на железничарите вече 14-и ден.
Представители на „БДЖ-Товарни превози“ и „БДЖ-Пътнически превози“ и синдикати ще обсъждат колективния трудов договор, като за база ще се ползва споразумението от 2009 г. На вчерашната среща беше договорено бонусната система, която ръководството на железницата иска да въведе през следващата година, да бъде изготвена съвместно със синдикатите. Преди срещата министър Московски обясни, че няма какво повече да предложи, защото дружеството няма никакви финансови възможности. От профсъюзите съобщиха, че преговори продължават да се водят и в Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Стачката обаче продължава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване