12/07/11 12:28
(http://radiomilena.com/)

Зърнопроизводителите прекратиха протестите до 31 януари

Земеделците прекратяват протестите до 31 януари, но остават в бойна готовност. Това стана ясно по време на днешния протест на зърнопроизводителите в центъра на столицата. Зърнопроизводителите обаче продължават да настояват за оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Те искат да има по-голяма прогнозируемост за сектора и не са се отказали от искането си за осигуряване на средствата за земеделие, разписани във финансовата рамка за следващата година.

По думите на зам.-председателя на Асоциацията на българските зърнопроизводителите Георги Милев предстоят три дати и след тях ще стане ясно дали ще подновят стачните действия. Той поясни, че това са 15 декември – когато трябва да бъдат изплатени субсидиите на животновъдите, 2 януари 2012 г – когато трябва да бъдат получени ваучерите за безакцизно гориво и 31 януари 2012 г когато трябва да бъдат изплатени европейските субсидии за единица площ.

От своя стана председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов обяви, че тракторите ще напуснат София в определеното от общината време и столицата ще стане спокойна утре.

В момента се съгласува как ще стане изтеглянето на селскостопанските машини, които бяха докарани за протеста.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване