12/09/11 19:38
(http://radiomilena.com/)

Общински съвет Поморие прие новата административна структура

Преди да започне 3-то извенредно заседание на Общински съвет Поморие клетва положи Димитринка Апостолова Тръпкова, която зае свободното място на  Ради Митков Георгиев от ПП „НДСВ“. В рамките на 40 минути съветниците приеха общо 6 докладни записки на кмета Иван Алексиев почти с пълно мнозинство.

натисти тук за да се отвори

Така например прие се с пълно мнозинство новата административна структура, в която са включени Кмет на Община, трима заместник-кметове, 10 кметове на кметства, 6 кметски наместника, секретар на общината, звено за вътрешен одит и служители на пряко подчинение на кмета.

 

Общата администрация е организирана в две дирекции:

1.Дирекция „Правно-нормативно информационно и административно обслужване”

2. Дирекция „Бюджет, финанси и счетоводни дейности”

Към общата администрация са: служител „Връзки с обществеността”, служител по протокол, технически сътрудник

 

Специализираната администрация е организирана в пет дирекции:

  1. Дирекция „Туризъм, инвестиции, и управление на проекти”
  2. Дирекция „Приходи местни данъци и такси”
  3. Дирекция „Строителство, общ. собственост и устройство на територията”, с два отдела:

Отдел „ Общ. собственост управление на собствеността и транспорт”

Отдел „Устройство на територията и опазване на околната среда”

 

  1. Дирекция  „Образование, култура, хуманитарни дейности и спорт”
  2. Дирекция „Обществен ред и сигурност”

 

На пряко подчинение на Кмета на Общината са: главен архитект, звено за вътрешен одит, финансов контрольор, Диирекция „Обществен ред и сигурност” и 4 бр. служители – за връзка с обществеността, по сигурността на информацията, по протокол и технически сътрудник на кмета.

 

Заместник кмет „Бюджет и финанси” ръководи, организира и контролира дейността на Дирекция „„Бюджет, финанси и счетоводни дейности”, Дирекция „Туризъм, инвестиции, и управление на проекти” и Дирекция „Приходи местни данъци и такси”.

 

Заместник кмет „Строителство, инфраструктура и транспорт” ръководи, организира и контролира дейността на Дирекция „Строителство, общ. собственост и устройство на територията”.

 

Заместник кмет „Образование, култура и хуманитарни дейности” ръководи, организира и контролира дейността на Дирекция  „Образование, култура, хуманитарни дейности и спорт”

 

Секретарят на общината ръководи, организира и контролира дейността на Дирекция „Правно-нормативно информационно и административно обслужване”, както и дейността на останалите звена от администрацията.

 

За обезпечаване извършваните дейности от общината и ефективното фунциониране на дейността на общинската администрация броят им е 113.

 

 

Съветниците промениха и структурата на ОП „СПОПТ” – Поморие, където работят 11бр. служители. 1 – директор, 1 – гл. счетоводител, 1 – счетоводител-касиер, а инкасаторите се намалят от 7 на 3 бр., като през периода 01.05. – 30.09. на текущата година се назначават 4 временни бройки.

Общински съвет взе решение да бъдат предприети действия по безвъзмездното предоставяне на Община Поморие на право на ползване и управление на минералните води от находищата „Каменар” и „Медово”, разположени на територията на общината, които са изключителна държавна собственост за срок от 25 години по реда на параграф 133 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за водите. От докладната записка стана ясно, че кметът Иван Алексиев ще предприеме действия пред министъра на околната среда и водите за безвъздмезното предоставяне за управление и ползване на минералните води от тези две находища.

Ние само упълномощаваме кмета да си поискаме тези минерални извори, но не му даваме право да склюва договор за концесия без решение на Общински съвет”, заяви председателят д-р Енева.

Интересен беше дебата за прословутия трафопост във връзка с читалището, относно собствеността му, където възникна спор между юристите. След като съветниците приеха докладна записка Алексиев заяви:

„Лично общинските съветници, които гласуваха „За” тази докладна, за което им благодаря, не ни интересува собствеността на трафопоста. Дали ще бъде на ЕВН и на читалището, дали ще бъде изцяло собственост на ЕВН. Нас ни интересува тази сграда да получава ток по законно установения начин. Защото така представяно до сега ел-захранването на тази сграда  се оказа, че се взима от една касета, където консумацията на сградата е 300 киловата, а касетата реално не може да подаде такова захранване. Ако тази сграда започне да функционира с такова ел.захранване, от тази касета, има опасност от голяма авария и ЕВН за това не си слагат подписа. Едно късо съединение и има опасност да застрашим хората в тази сграда. Представете си един пълен салон от 300 души, стане късо съединение и пожар. В тази връзка мен ме интересува сградата да е законно захранена с ток…”

Пълен звукозапис от 3-то извънредното заседание на Общински съвет може да чуете тук.

Докладна записка от инж.Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно приемане структура на администрацията на Община Поморие.

Докладна записка от Директора на ОП „СПОПТ” гр.Поморие, относно приемане на структура на ОП „СПОПТ”.

Докладна записка от  инж.Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно  предоставяне на Община Поморие на право на ползване на минералните води от находище „Каменар” и находище „Медово”

Докладна записка от  инж.Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно учредяване право на строеж на ЕВН за изграждане на трафопост в ПИ 57491.503.551 по кадастралната карта на гр.Поморие.

Докладна записка от д-р Цветков – Управител на „МБАЛ- Поморие” ЕООД, относно разрешаване на дейност като хирург в „МБАЛ-Поморие”.

Прегласуване на решение №  11/24.11.2011г. на Общински съвет – Поморие, относно избор на упълномощен представител на Общински съвет – Поморие в “Спортс пропърти мениджмънт Поморие” АД за общо събрание, което ще са проведе на 12.12.2011г.

 

Димитринка Тръпкова /НДСВ/ полага клетва

Кметът Иван Алексиев внася за обсъждане новата административна структура

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване