12/13/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

СДС настоява за изслушване на премиера за кризата в еврозоната

Ние от СДС настояваме и ще предложим изслушване на министър-председателя в пленарна зала, за да бъде изработена позиция на България по кризата в еврозоната. Това съобщи вчера лидерът на СДС след редовното заседание на ръководството на партията. Според сините България на практика няма позиция, въпреки че има много коментатори, „които често си противоречат, дори самото правителство“. Мартин Димитров бе категоричен, че подобно поведение е типично за държава, която сега кандидатства за член на Европейския съюз, но не може да е характерно за страна, която вече е член на Европейския съюз и трябва да участва в правенето на европейски политики.
Лидерът на СДС огласи някои конкретни предложения към управляващите от ГЕРБ: реализация на идеята за стриктни финансови правила (фискален борд);
отхвърляне на искането за уеднаквяване на данъците в страните от ЕС; България да предложи всяка държава в ЕС сама да определя акцизното си облагане; страната ни да се противопостави на предложението за данък върху финансовите транзакции; да не се допуска решенията в ЕС да се вземат с квалифицирано мнозинство, вместо както досега – с пълен консенсус.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване