12/18/11 16:37
(http://www.klassa.bg/)

Загубите на „Български пощи“ може да достигнат 12 млн. лева

Загубите на „Български пощи“ до края на годината може да достигнат до 12 млн. лева, прогнозира транспортният министър Ивайло Московски пред Дарик радио. Това неизбежно ще доведе до съкращения на хора и оптимизация на дейности във фирмата. Засега не се обсъжда възможността за приватизация на компанията, защото няма заявен интерес. За да стане печеливша компания, „Български пощи“ трябва да бъде преструктурирана.
Една от причините за тежкото й състоянието е по-ранно стартиралата процедура за либерализацията на пощенските услуги. Тя е започната през 2009 г., което е три години преди крайния срок. Според Московски това е нанесло огромна щета, тъй като всички държави в Европа чакат крайния срок, като преди това реформират компаниите. Той е категоричен, че „Български пощи“ няма да последват съдбата на БДЖ, защото нямат натрупани загуби, а оперативните могат да бъдат наваксани с реформи. В момента има подготвен план за промени, една от мерките, предвидени в него, е шоково внедряване на информационни технологии. Разработва се софтуер за гишетата, с който клиентите ще могат да свършат всичко необходимо на едно гише. На този етап не се предвижда закриване на станции. Според последните данни дружеството разполага с 3000 стационарни пощенски станции в цялата страна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване