12/18/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Изгорен влак и още един убит при безредиците в Казахстан

Безредиците в Западен Казахстан се разпространиха, като един човек беше убит, а 11 други бяха ранени вчера. Полицията откри огън по протестиращите, блокирали железопътна линия, които забавиха 7 пътнически и 3 товарни влака, предаде Би Би Си. Около 50 протестиращи от село Шетпе запалиха товарен локомотив и коледната елха в центъра. Полицаите са стреляли, след като са били подложени на атака с камъни и запалителни бомби, твърдят властите. Очевидци съобщават за стрелба по невъоръжени хора.
Протестите са в подкрепа на стачкуващите работници от петролната промишленост в близкия град Жанаозен. По време на размириците от петък загинаха най-малко 13 души, десетки бяха ранени. В събота беше въведено извънредно положение, което ще продължи 20 дни.
По-рано вчера беше съобщено, че в Жанаозен са задържани 3-ма руски журналисти, представители на Лента.ру и в. “Комерсант”, но по-късно те са били освободени и са напуснали града.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване