12/22/11 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Източноевропейците - най-нещастни на Стария континент

Източноевропейците са най-нещастни сред всички жители на Стария континент, сочи проучване на Университета в Кембридж, цитирано от британското издание "Дейли телеграф".
Малко по-доволни от живота са нациите от Южна Европа, а тези от Северната част на континента определят себе си като най-щастливите.
В изследването са участвали 43 000 души от 22 страни. Те били помолени да споделят как се чувстват, коментирайки показатели като компетентност, емоционална стабилност, позитивни взаимоотношения, самочувствие и издръжливост.
Авторите на проучването установили, че на нашия континент няма нито една държава, където повече от 50% от населението да се чувства наистина добре. Най-недоволни се оказали руснаците и португалците.
Класацията на най-силно ангажираните европейци оглавяват французите. В същото време те са нацията, която демонстрира най-ниско самочувствие и е сравнително песимистично настроена. Испанците пък са най-уверените в себе си европейци, но не се чувстват компетентни и жизнени.
Швейцария, Швеция, Дания, Австрия и Германия са петте страни, чиито жители най-силно вярват в собствените си способности.
Само един от всеки пет британци пък се определя като "преуспяващ". За такива се считат и 14% от запитаните французи.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване