12/22/11 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Пхенян: И природата скърби за Ким Чен-ир

Странни природни явления наблюдават жителите на Северна Корея в дните след смъртта на лидера им Ким Чен-ир, съобщава Би Би Си.
Държавната новинарска агенция информира, че силна снежна буря се разразила в близост до родното място на покойника в деня на кончината му. В разгара на стихията ледът, покрил намиращо се в същата област езеро, се разпукал с трясък, "който разтърсил и земята, и небето". На сутринта след края на виелицата върху скала на планинския връх Пекту се появил надпис: "Свещената планина на революцията. Ким Чен-ир." Посланието било обляно в светлина и се виждало ясно, докато се развиделило.
Върху статуя на бащата на починалия пък бил забелязан жерав в "печална поза".
"Дори птицата тъжи за рожбата на Небесата Ким Чен-ир, който отлетя към света на мъртвите в една студена нощ", с прискърбие съобщава държавната информационна агенция.
Междувременно разузнавателните служби в Южна Корея запитаха точно при какви обстоятелства е починал Ким Чен-ир. Позовавайки се на снимки от американски сателит, властите в Сеул съобщиха, че влакът, в който се предполагаше, че покойникът е издъхнал, всъщност не е напускал Пхенян миналата събота - деня на смъртта му.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване