12/28/11 18:34
(http://www.klassa.bg/)

ТВ 7: Всички в ЦСКА са били с допинг срещу "Лудогорец"

Всички футболисти на ЦСКА са пили хранителната добавка, която съдържала забраненото вещество метилхексанамин преди мача с „Лудогорец“. Това твърди ТВ 7, позоваваща се на свои източници от „Българска армия“.
Двубоят срещу „Лудогорец“ бе от голямо значение за "армейците", тъй като при победа те щяха да зимуват като лидер в класирането. Играчите не са знаели, че употребяват забранено вещество, тъй като лекарят Мирчо Крайнов не бил уведомил никого. Идентична ситуация се е получила и преди мача с „Левски“. Двамата вратари на "червените" обаче Райс Мболи и Иван Караджов не са пили от добавката. За това допинг пробата на Караджов след мача е отрицателна, докато Костадин Стоянов е дал положителна проба. До решението на Дисциплинарната комисия към БОК вече заловените с положителни допинг проби Янчев, Трифонов и Костадин Стоянов нямат право да тренират със своите съотборници в ЦСКА. Това означава, че тримата ще пропуснат началото на зимната подготовка в очакване на своето наказание.
В същото време представителят на фирмата вносител за България Калоян Георгиев е категоричен, че забранената субстанция не е попаднала в организама на футболистите чрез закупения продукт. Според Георгиев най-честото оправдание на спортистите след положителна допинг проба е хранителната добавка. Той смята, че няма как да стане разминаване между написаното на етикета на продукта и това, което представлява самата хранителна добавка, т.е. версията за неволна грешка отпада.
Генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов заяви, че все още не са получени резултатите и докладите за положителните допинг проби на тримата футболисти на ЦСКА - Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов. Именно олимпийският комитет трябва да предложи наказание за провинилите се играчи и след това да уведоми Дисциплинарната комисия към БФС, която взема крайното решение. "Шансовете провинилите се играчи да бъдат оправдани са минимални и при всички положения ще има наказания. Както за футболистите, така и за лекаря. Обикновено спортистите са тези, които понасят санкциите. Най-лекото наказание е забележка. Иначе се достига до забрана от 2 години, а при рецидив и доживотно наказание", заяви Горанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване