01/02/12 16:25
(http://www.klassa.bg/)

Млада актриса всява смут в Народния

Защо Марта Кондова не прилича на себе си? Играе страхотно, но лицето й е променено! Така публиката коментира очарователната Виржини в блестящата френска комедия „Аз плащам”, която се върти с огромен успех на камерната сцена на Народния театър. Билетите са изкупени за месец напред, тийнейджъри гледат спектакъла по няколко пъти. За мнозина обаче остава мистерия невероятната физическа промяна у Марта Кондова, чието име е изписано в програмата. Истината е друга – в ролята на Виржини се превъплъщава не Марта, а младата актриса София Бобчева, най-новото попълнение в афиша на Народния. С нея режисьорът Владлен Александров замени титулярката Марта Кондова, която замина за чужбина още в началото на сезона. В близки дни ще излязат от печат новите театрални програми, където вече ще бъде изписано името на София. „Родена е за тая роля! Страхотен темперамент!”, коментират я театралите, които следят изкъсо афиша на първата ни театрална сцена.
Коя е София Бобчева? Възпитаничка на проф. Стефан Данаилов, 25-годишна, с театрален старт, за който може да й се завиди. На сцената на НАТФИЗ изтръгваше буря от аплодисменти като Царица Тартальона в „Красива птичка с цвят зелен” на Карло Гоци, постановка на Росица Обрешкова. Същата роля София изигра блестящо и в пловдивската постановка на „Красива птичка...”. В драматичния театър в Ловеч младата актриса се изяви в „Професията на г-жа Уорън” , постановка на Бина Харалампиева, в „Капризите на Мариана” на Алфред дьо Мюсе, в „Само за жени” на Дарио Фо, в „Гости на чай“ на Харолд Пинтер. И докато работеше активно в Ловеч през последните два сезона, София направи няколко блестящи „отскока“ и до театралната сцена в Пазарджик, град, прочут с театралната си традиция. Там тя се развихри в комедията „Таванът“ на Емил Бонев, партнирайки си с Асен Блатечки. В момента София Бобчева е ангажирана в „5 жени в еднакви рокли”, постановка на Боил Банов, чиято премиера излиза през февруари на сцената на „Сълза и смях”. Междувременно продължава да се снима в скечове по TV 7 и БНТ. Зад гърба й са участия в епизодични роли в „Стъклен дом” и „Забранена любов” . Режисьорите я харесват за нетрадиционни роли, тя също предпочита чепатите характери. Най-младата актриса в Народния си пада по народните и модерните танци, обиколила е света, защото баща й е пилот, говори английски като български и сама признава, че голямото й изкушение е театърът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване