01/05/12 11:28
(http://radiomilena.com/)

Сидеров: Борисов е крадец

Бойко Борисов спира вестник „Атака“. Това заяви на пресконференция лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров, предаде агенция КРОСС.

Той обясни, че изданието ще бъде спряно заради недостиг на средства за финансирането му, след напускането на 11 народни представители от парламентарната група на партията, което е лишило „Атака“ от 238 000 лева от депутатски субсидии, или по 17 000 лева за народен представител.

Другата партиина медия – телевизия АЛФА засега ще продължи да работи, тъй като разходите там не са толкова големи. В телевизията ще бъде направена само оптимизация.

Според Сидеров, БТА е ценурирала прессъобщението на ПП „Атака“, в което се обясняват причините за спирането вестника.

„Медиите в България са подчинени на изпълнителната власт. Вестник „Атака“ е принуден да спре поради факта, че част от финансовата за партията се краде от ГЕРБ“, заяви Волен Сидеров, който неколкократно обяви премиера за „крадец“.

„Атака“ ще атакува пред Административния съд и Омбудсмана решението за отнемане на партиината субсидия, тъй като според Закона за политическите партии тя се дава за брой гласове, но ГЕРБ са направили така, че субсидията да следва депутата и по този начин са присвоили пари от партията на Волен Сидеров.

Сидеров показа заявление на зам.-председателя и вицепремиер от управляващата партия Цветан Цветанов до финансовия министър Симеон Дянков, в което той го уведомява, че народните представители Валентин Иванов, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Калина Крумова, Цвета Георгиева и Кирил Гумнеров са декларирали принадлежност към ПП ГЕРБ.

„Това е наказателна операция срещу партията и вестника заради критичната позиция на „Атака“ към управлението на правителството“, заяви Волен Сидеров. Той призова премиера „да върне откраднатите пари“ и обяви, че „Атака“ започва протестни действия.
Той каза още, че няма да има задръжки да си партнира с други политически партии при решаването на този проблем, като Синята коалиция, а „защо не и ДПС“.

„Когато подкрепих Бойко Борисов, което той отрича, мислех че той застава начело на властта в национален интерес. Той не може да ме стресне с тези мутренско-полицейски силови методи, лъжейки най-нагло“, каза Волен Сидеров посочвайки, че в личен разговор премиерът му е обещал да не взема депутати, напуснали „Атака“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване