01/05/12 16:55
(http://www.klassa.bg/)

Станислав Манолев – най-конвертируемият ни футболист

Станислав Манолев е пред трансфер в испанския гранд „Валенсия“. За мнозина преминаването на десния бранител на ПСВ „Айндховен“ в бетонирания участник в Шампионската лига е сензация, но това не е така.
Следящите развитието на футболния талант от Благоевград, който направи кариера в силното холандско първенство, навярно са доловили огромния потенциал, който има този универсален футболист. Бързи пробиви по крилото, ювелирни голови асистенции и невероятно важни попадения са само малка част от постиженията му. Трудолюбието на Станислав Манолев го превръща в любимец на всеки наставник, с когото той работи. Носителят на КЕШ Люпко Петрович първи пророчески се произнесе: „В този момък има нещо. Обзалагам се, че един ден ще играе в голям европейски клуб.“ Така онзи отдясно, дето не спираше да тича в „Литекс“, сега е най-конвертируемият продукт на българския футбол. И съвсем скоро ще бъде наричан Маноло и ще радва феновете на третия по сила тим в Испания. А защо един ден да не облече екипа на „Реал“ (Мадрид) или „Барселона“?
Има два странни факта, свързани с Манолев през изтеклата 2011 година – пренебрегването му от бившия национален селекционер Лотар Матеус и това, че е едва пети в класацията за „Футболист на годината“. В първия случай едва ли някой вече се съмнява, че след отстраняването на германския наставник именно Манолев ще реши проблемите на десния фланг в тима на Любо Пенев. За втория случай едно е ясно – въпросната анкета все повече започна да губи престиж...
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване