01/07/12 17:05
(http://radiomilena.com/)

Протести срещу шистовия газ

 Около 100 души излязоха на протест в Шумен срещу добива на шистов газ в България, информира Econ.bg. Повечето бяха от Шумен, но имаше хора и от Варна и Добрич, пристигнали с влакове специално за събитието.
Протестиращите скандираха „Не на шистовия газ“ и „Шумен избра чиста вода“, носеха и плакати с надписи „Газ глава затрива“, „Загазихте“, „Законова забрана на хидравличния удар“, „Живее ни се в чиста България“.
В 11,30 часа групата тръгна от входа на градската градина по главната улица. После протестиращите спряха пред сградата на Областна администрация, която беше празна заради почивния ден. Събитието беше организирано във Facebook и според участниците зад него не стоят политически сили.
В отворено писмо, адресирано до местната и до държавната власт, протестиращите настояват за пълната забрана
на всякакви проучвания и добив на шистов газ в България. В подкрепа на инициативата от 18 декември 2011 година до сега са се подписали около 1500 души от Шумен. Подписката ще продължи до 20 февруари пред сградата на областната управа.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване