01/12/12 18:34
(http://www.klassa.bg/)

А моралът на ЕК в кризата?

Европейската комисия обяви, че съди Европейския съвет заради отказано увеличение на заплатите, предвидено в договорите на служителите. Безспорно служителите на комисията имат право да получат обещаното увеличение. Но каква е задачата на ЕК? Според документите нейна задача е както да следи за прилагането на политиката, така и да внася собствени предложения за решаване на ежедневните проблеми. Очевидно е, че в момента най-големият проблем на ЕС е дълговата криза. Какво решение се прилага за страните, чиито разходи са надвишили приходите им? Първата стъпка е съкращаване на разходите. Първите средства, които се спестяват, идват от замразяването на заплатите в държавния сектор. Значи ли това, че гръцките държавни служители имат правото да съдят правителството си? На техните протести със сигурност никой не откликна!
Да, не в целия ЕС има проблеми с разходите. В Германия например подобни мерки никой не е обмислял дори в кошмар. Но защо в ЕК трябва да определят заплатите си спрямо най-добре представящите се членки, а не например според средното аритметично? В крайна сметка ЕК координира дейността на всички страни членки. Провалът на дори един член е провал както на този член, така и на координатора.
Никой не обича да бъде наказван за чужди грешки. Но ако някой трябва да дава пример за единство и споделена отговорност, това трябва да бъде евроадминистрацията!
А какво мислят в момента гръцките служители за европейското единство, си знаят само те.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване