01/17/12 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Еврото напредна срещу долара и йената

Еврото напредна срещу долара и йената, като прекрати двудневния си спад, съобщи „Блумбърг“. Основната причина да се случи това беше понижаването на лихвите по заемите от търговете в Испания и Гърция. Това отслаби загрижеността, че най-задлъжнелите нации в региона няма да се борят да ограничат дефицита си. Австралийският долар повиши цената си срещу повечето си основни конкуренти, след като доклад показа, че китайската икономика се развива с по-добър темп, отколкото експертите прогнозираха. Всичко това е рефлектирало върху повишен интерес към по-високодоходните активи. Единната валута успя да изплува от 11-годишното дъно, което достигна спрямо йената. Това се случи на фона на рекордното увеличение на индекса на икономическо доверие на Германия през януари. Европейският спасителен фонд също успя да продаде повече ценни книжа по време на търг, отколкото беше предвидил.
Ние наблюдаваме прилични резултати от търговете през последните няколко седмици, коментира Брайън Ким, валутен стратег в Royal Bank of Scotland Group Plc., Стамфорд, Кънектикът. Европа има сериозна нужда от финансиране и успя да даде лек тласък на вярата във възможностите да го постигне, допълни още експертът.
Еврото напредна с 0.8% до 1.2762 долара. То засили позициите си с 0.8% и срещу японските пари до равнище от 98.05 йени. Доларът промени слабо курса си до ниво от 76.82 йени. Австралийската валута се изкачи с 1% до 1.0413 долара, като успя да достигне дори до 1.0450 долара. Това беше и най-силната му позиция след 1 ноември. Южноафриканският ранд спечели 0.8% до 8.0425 за долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване