01/24/12 11:59
(http://e-vestnik.bg/)

Цветанов отново адвокат на полицаи биячи. И пак да се извиним на полицията…

Ден, след като полицията отново се оля и дори премиерът Борисов поиска оставки  и да „падат глави”, вътрешният министър Цветанов каза следното пред бТВ:
„Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие.” И Цветанов раздаде наказания - порицание, мъмрене, преместване на друга работа. Това не е първия случай Цветанов да е адвокат на полицейско насилие. Помни се, че той оказа силен натиск над съда да оневини полицаи, убили човек в Благоевград.

А един от наказаните сега - шефът на СДВР Валери Йорданов, в тон с Цветанов, каза следното: „Ако се окаже, че това, което посочва семейството, не е вярно, кой ще ни се извини на нас? Всеки търси извинение от МВР, но никой не се извинява на МВР.”

Стана модно. Откак премиерът Борисов поиска семейството на убитото момиче от Перник да се извини на полицията, всеки по-дребен или по-едър полицейски началник вече почва да иска извинения.

Какво си мислят тия наглеци? Те живеят от данъците на българина, овластени са да го пазят, да предотвратяват престъпления, а вместо това бият и трошат и се правят на мутри, дебнат по кьошетата да събират рекет от шофьорите и се скатават по време на дежурства. И после искат извинения и изкарват престъпници всеки, който каже нещо против тях. Пълен произвол.

Акцията е извършена кой знае защо от около 30 въоръжени полицаи с качулки. Намерени - 5 кутии с цигари без бандерол. И щом адвокат идва в районното, пускат веднага задържаните, без обвинение, без извинение. Ами ако не беше дошъл адвокат?

Сега жертвите трябва да се извинят. За какво?
Качулатите полицаи са специализирано полицейско подразделение, което не се вика в такива случаи като проверка за търговия с контрабандни цигари. Акцията е като да стреляш по зайци с оръдие. Защо търговец ще си държи контрабандни цигари вкъщи? И законът не позволява да използват сила, ако няма подобни действия срещу тях.

Милиционерските демонстрации вече надминаха и времето на комунизма.

Цветановите изявления в защита на полицаите-биячи са проблем на цялото общество, а вече се превръщат в проблем и на правителството, чиято подкрепа не е непоклатима като преди 2 години.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване