01/27/12 16:32
(http://radiomilena.com/)

Обстановката в областта е овладяна

Ситуацията със зимната обстановка в област Бургас е овладяна. Срещите във връзка с подготовката за зимния сезон се оказаха резултатни. Всички отговорни институции са изпълнили  предварително набелязаните задачи. Най-важното е, че няма сигнали за бедстващи граждани на територията на област Бургас. От телефон 112 повторно са проверили всички сигнали, за да се уверят, че е осигурена безопасността на хората, които са ги подали.

Към настоящия момент Пристанище и Летище Бургас са отворени;

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, периодично се почистват и опесъчават. Поддържащите фирми продължават работата си по предварително изготвен график и през следващите денонощия.

Отворени за движение на автомобили са Магистрала „Тракия” в отсечката Бургас – Карнобат, Ришки проход, Пътят Айтос – Провадия, както и „Бургас – Обзор – Варна”, но с ограничение, което означава автомобилите да са задължително с вериги. Остават затворени проходите „Дюленски” и „Върбишки”.

Проблемът с електрозахранването в 16 от общо 17 населени места в областта е решен и жителите на селищата в Айтос, Руен, Несебър и Поморие вече имат ток. Остава единствено проблема в село Тънково, община Несебър,  където, въпреки действията от страна на ЕВН се очаква електричеството да бъде подновено едва в утрешния ден, поради тежка авария свързана с общия трафопост на селото.

По общини ситуацията също е нормализирана.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване