01/28/12 14:11
(http://radiomilena.com/)

Обстановката в областта е спокойна

Към настоящия момент пътищата в областта са проходими при зимни условия, продълава почистването и опесъчаването им.

Отворени за движение на автомобили са Магистрала „Тракия” в отсечката Бургас – Карнобат, Ришки проход, Пътят Айтос – Провади„Бургас – Обзор – Варна” и Дюлински проход. Остава затворен „Върбишки проход”. Пътуването през проходите е възможно само при условие, че автомобилите са оборудвани с вериги. В цялата област остава ограничението за движение на автомобили над 10 тона.

Мостът на река Велека до с.Синеморец, община Царево е залят от реката, която е вдигнала нивото си, но е проходим и отворен за движение.

Няма селища в областта без електрозахранване. Екипите на ЕВН късно снощи са отстранили аварията на трафопоста в село Тънково, община Несебър, където се очакваше отстраняването на аварията да продължи до късно тази вечер.

На телефон 112 от 18:00 часа вчера до този момент няма подадени сигнали за бедстващи хора.

В центъра за спешна медицинска помощ повикванията не са повече от обичайното. Няма ранени или пострадали в следствие на зимната обстановка. Медицинските автомобили са в готовност да превозват граждани за осъществяване на планови медицински дейности.

Фирмите за зимно почистване и подържане на пътищата са в готовност за работа в предвид метеорологична прогноза за снеговалеж в южните части на областта в следобедните часове.  Пристанище и Летище Бургас са отворени. Дежурните по общини също не съобщават за възникнали инциденти.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване