02/07/12 19:02
(http://www.klassa.bg/)

Fitch смъкна рейтингите на ключови италиански банки

Международната рейтингова агенция Fitch понижи рейтингите на ключови италиански банки, включително този на най-голямата кредитна институция в страната Intesa Sanpaolo и на най-старата банка в света Monte dei Paschi di Siena, предадоха световните агенции. Дългосрочната оценка на Intesa Sanpaolo е понижена с една степен – до А- , с негативна перспектива. Рейтингите на Banco Popolare и Monte dei Paschi di Siena са понижени също с една степен – до ВВВ, също с негативни перспективи. Оценителят потвърди рейтинга на UniCredit на ниво А- с негативна перспектива и извади институцията от списъка за преразглеждане с възможност за понижаване. Агенцията предприе действията по отношение на италианските банки след понижаването на дългосрочния рейтинг на Италия до А- с негативна прогноза.
Според Fitch натискът върху финансирането и ликвидността на италианските банки, който нарасна през четвъртото тримесечие на 2011 г., в последно време леко е отслабнал вследствие на отпуснатите от ЕЦБ 3-годишни кредити с лихва от 1%. Освен това агенцията напомня, че 4 от 5-те най-големи италиански банки ще трябва да увеличат капитала си, за да отговорят на новите изисквания на европейските регулаторни органи за капиталова адекватност, като засега само от UniCredit са обявили намерение да се рекапитализират за сметка на нова емисия ценни книжа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване