02/09/12 19:06
(http://www.klassa.bg/)

200 хиляди излизат на Манежния площад за Путин

Масов патриотичен митинг в подкрепа на кандидат-президента Владимир Путин готви неговият предизборен щаб на 23 февруари. Той обещава да събере 200 хиляди души на Манежния площад в руската столица, предаде Нюзру. Предизборният щаб на сегашния премиер Путин е получил множество писма с искане акцията да се проведе именно на Деня на защитника на родината.
След предишния митинг в Парка на победата организаторите бяха изправени пред съда за превишаване на заявения брой участници. Според полицията присъствали са над 138 хиляди души, при заявена численост само 15 хиляди. Днес организаторката Надежда Корнеева, заместник-председател на “Руските патриоти”, ще се изправи пред съда, премиерът вече обеща да й помогне с част от очакваната глоба. Един от организаторите на акциите “За честни избори”, координаторът на движението “Ляв фронт” Сергей Удалцов, предложи опозицията също да се появи на пропутинския митинг, “за да си поговорим с хората, да научим тяхната позиция и да обясним своята”, предаде Лента.ру. Той порица организаторите на митингите, че настройват руските граждани едни срещу други, като ги плашат с “външни заплахи или американски пари”.
Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков определи като провокация информацията на председателя на Самарската избирателна комисия Ирина Колпакова, която публикува в Youtube видео с описание как е била подложена на натиск от местните власти да “коригира” избирателния протокол в полза на “Единна Русия”. След като отказала, победители в нейния участък се оказали КПРФ, а цялата й комисия не била допусната да работи на президентските избори. Според Песков думите й не могат да се проверят, а Путин “като безспорен кандидат в президентската надпревара е заинтересован повече от другите избирателната кампания да се провежда открито и честно”. Следствието проучва информацията.
Путин получи благословията на руския патриарх Кирил, който нарече управлението му “Божие чудо”, спасило страната след “страшните 90-те”.
На среща с руския Съюз на индустриалците и предприемачите вчера премиерът обеща да удължи летните отпуски през май в замяна на 10-дневната почивка по Нова година, което руснаците отдавна искат. Според тях почивката през пролетта е по-интересна и разнообразна, а зимните отпуски вредят на здравето с повишената консумация на алкохол. Експертите посочват, че от новата година в сила влизат повишени акцизи за алкохола и ако всеки руснак изпие по литър, в бюджета се наливат около 10 милиарда рубли. От друга страна, за същите 10 дни предприятията отчитат новогодишни загуби от около 840 милиарда рубли.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване