02/12/12 16:35
(http://radiomilena.com/)

Кристалина Георгиева: Трябва да има превенция, за да не се случват повече такива наводнения

 Трябва да имаме превенция, трябва да имаме много повече работа сред населението, за да знаем какво точно трябва да правим по време на такова бедствие. Аз се надявам това, което виждам в света като превенция, като борба срещу подобни бедствия все някога да видим и в България“, заяви днес в предаването „Нека говорят“ по бТВ еврокомисарят Кристалина Георгиева.
Тя припомни, че опасността за хората в село Бисер и околните села все още не е отминала. Георгиева подчерта, че „прогнозите за времето са много тревожни. Следващите две или три седмици времето ще е много студено. А след това се очаква рязко затопляне. Очаквам това да доведе до нови проблеми, не само у нас, но и по Европа“. По нейните думи, тя и българското правителство ще се опитат да вземат пари от европейските фондове с които да подпомогнат селските стопани в Бисер и района.
„За пръв път виждам толкова вода в река Марица“, припомня си събитията от преди дни Георгиева. Тя съобщи, че по време на престоя си в селото е разговаряла с една от жените, пострадали при наводнението, която й е казала, че не е виждала толкова вода от 1961 г., цитира Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване