02/12/12 19:11
(http://www.klassa.bg/)

РЗС няма да подкрепи АСТА в парламента

Партия „Ред, законност и справедливост“ (РЗС) няма да подкрепи ратификацията на ACTA в Народното събрание и ще упражни международното си влияние чрез Съюза на европейските консерватори и реформисти за отхвърляне на това търговско споразумение и в Европейския парламент. Това се посочва в разпространено вчера съобщение на партията. Припомня се, че през септември м.г. партията е внесла в парламента проект на закон за българската музика в радио- и тв програми.
Законопроектът има „отворен“ характер и на следващ етап би могъл да се прецизира и да обхване интересите и на другите творчески гилдии, в това число да защити авторските права в интернет, се казва в съобщението. Според РЗС
този проект „отлежава“ вече половин година, като същевременно се налага приемането на търговското споразумение ACTA, което да защити интересите на чуждестранните артисти и изпълнители чрез създаване на мрежа от доносници и виртуални ченгета.
Около 200 000 европейци, сред които и хиляди българи, протестираха в събота срещу международното споразумение за защита на авторските права АСТА. Най-големият митинг се проведе в София, където се събраха около 6000 души с транспаранти “Не на АСТА”, “Подпиши AСTA, загуби изборите”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване