02/19/12 19:14
(http://www.klassa.bg/)

Линдзи Вон с Малкия кристален глобус в спускането

Американската скиорка Линдзи Вон спечели Малкия кристален глобус в дисциплината спускане, валидна за Световната купа. Отличието е пето поред за Линдзи Вон и беше завоювано с третото място от състезанието по спускане в Сочи (Русия).
Надпреварата беше спечелена от носителката на Световната купа по ски Мария Рийш. Тя премина по олимпийското трасе в Роза Хутор за 1:49,17 минути и взе втората си победа за сезона след успеха в суперкомбинацията в Сен Мориц преди месец. На второ място с 0,43 секунди зад победителката завърши Елизабет Гьоргъл. Третата позиция на Линдзи Вон се оказа напълно достатъчна за американката, която има аванс от 231 точки пред Мария Рийш при две оставащи спускания и 200 точки за разпределяне в дисциплината. Със старта в Сочи Линдзи Вон увеличи и преднината си във временното класиране за Световната купа, където води с 448 точки пред Тина Мазе и с 486 пред Мария Рийш.
В същото време суперкомбинацията от Световната купа по ски алпийски дисциплини в руския зимен център „Красна поляна“ близо до Сочи беше отменена заради лошото време. Все още не е ясно дали суперкомбинацията ще бъде проведена на друго място, или ще бъде анулирана. Ако състезанието бъде анулирано, американката Линдзи Вон, която в момента води в класирането за малката Световна купа, ще спечели втория си трофей.
В същото време последният старт за сезона в суперкомбинацията в Сочи беше анулиран заради лошите атмосферни условия. Международната федерация по ски първоначално заяви, че състезанието ще се проведе в Оре (Швеция) през март, но след това се отказа от тази идея. Така само след две състезания Линдзи Вон има 180 точки, с 55 точки пред Тина Мазе от Словения и с 60 точки пред Никол Хосп от Австрия, и по този начин си осигури кристалния глобус в суперкомбинацията
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване