02/21/12 19:20
(http://radiomilena.com/)

Детските градини ще работят и през уикенда

 Забавачките и детските градини ще работят и през уикенда и лятната ваканция.
Такава възможност дава за първи път проектозаконът за училищно и предучилищно образование. Така родителите, на които им се налага да работят и в събота и неделя, ще могат да оставят детето си в детската градина и през тези дни, предаде Агенция Кросс. Почасовите занимални в забавачките обаче ще бъдат заплащани допълнително, като парите от събраните такси ще бъдат похарчени за заплащане на педагози и за подобряване на условията в детските градини. Oт Столичната община обявиха, че след приемане на закона ще определят и размера на таксите. Отстъпки от тарифите се предвиждат за болни или социално слаби деца.
Малко преди представяне на законопроекта синдикатите настояваха глобите за родителите, чиито деца системно кръшкат от час, да скочат до 2000-3000 лв. Санкциите за майки и татковци на учениците, които бягат от клас, ще бъдат значително по-ниски – между 50 и 150 лв. В случай че детето им продължи да отсъства, въпреки първоначалната глоба се предвижда следваща санкция, която стига до 500 лв.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване