03/04/12 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Виктор Орбан: За разлика от ЕК аз бях избран с гласуване

Унгарският премиер Виктор Орбан постави под въпрос „демократичната легитимност“ на Европейската комисия в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, публикувано вчера.
„Аз съм избран с гласуване, унгарският парламент е избран, Европейският парламент също е избран. Кой е избрал Европейската комисия? Къде е демократичната й легитимност?“, попита Орбан в интервюто.
Будапеща стана обект на критики от страна на ЕС заради противоречивите закони за реформи в Централната банка и правосъдната система. Отношенията между Унгария и ЕК се обтегнаха допълнително, след като комисията заплаши миналата седмица да спре 495 млн. евро от кохезионните фондове, предвидени за страната, ако тя не понижи бюджетния си дефицит под 3% тази година. Тези 495 млн. евро представляват 0,5% от БВП на Унгария и 29% от инвестициите на фонда в страната за 2013 г., посочи еврокомисар Оли Рен. Премиерът Орбан обеща в петък, че Унгария няма да загуби нито цент от европейските кохезионни фондове. По думите му през тази и следващата година само седем страни от ЕС ще имат по-нисък дефицит от Унгария.
Унгарският премиер обяви в интервюто, че „международната левица“ провежда офанзива срещу неговото правителство. Според него след провала на левицата в Унгария сега тя организира атаки отвън, „не само от Европа, но и от Америка“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване