03/05/12 20:06
(http://www.klassa.bg/)

Станишев и Първанов отново кръстосаха шпаги

Лидерът на БСП Сергей Станишев и президентът (2002-2010 г.) Георги Първанов отново кръстосаха шпаги в задочния си двубой за лидерското място в партията. След срещата си в София на 3 март и двамата посетиха Сливен, но Станишев 24 часа след Първанов.
Преди да дава наставления и указания към партията, Георги Първанов трябва да отговори на редица въпроси, заяви в Сливен Сергей Станишев в отговор на критиките на предшественика си за състоянието на левицата. Според Станишев Георги Първанов трябва да отговори на редица въпроси, свързани с миналото, в това число и за мандата му като президент, както и за политическата си линия. По думите на Станишев „допреди една година за президента Борисов беше най-решителният премиер, а сега се оказа най-слабият“. Лидерът на БСП настоя Първанов да говори и за АБВ, „защото за никого не е тайна, че това беше замислено като политически проект“.
Станишев бе категоричен, че не се притеснява от състезанието на идеи и личности, и заяви желанието си да чуе конкретните идеи, които ще предложи Георги Първанов.
Да, аз ще се кандидатирам за председател на партията и дотогава ви обещавам, че непрекъснато ще идвам в Бургаска област и ще се срещам с актива дори и в най-малките общини. Това заяви вчера в морския град Георги Първанов при срещата си с актива на тукашната организация на социалистите. Първанов обаче внесе допълнителна неяснота в заявката си за лидерското място с думите: “Но няма да се включвам във вътрешни битки за председателското място вътре в самата партия. Моята битка е с Бойко Борисов.“

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване