03/06/12 23:21
(http://e-vestnik.bg/)

Всъщност Найденов вдигна цените на яйцата, а го хвалят като борец със спекулата

Цените на яйцата скочиха и всички медии започнаха борба със незнайния спекулант, който вдигнал цените. Репортери тръгнаха да рисуват героическия образ на министър Найденов, който се бори със спекулата.

Тази ситуация със земеделския министър се повтаря непрекъснато с какви ли не стоки и храни. Щом нещо си вдигне цената, медиите тичат да обожествяват министъра спекулоборец.

А в случая с яйцата той е главния спекулант, който вдигна цените. Просто министърът се набърка в пазара на яйцата, обслужвайки спекулантите, които искаха да вдигнат цените. Министърът изпълни исканията им да ограничи вноса на яйца.
И сега казва - ако не свалите цените, ще пусна полските яйца пак. Какво значи един министър да пусне полските яйца? Защо въобще ги е спрял и обърква пазара? Ето, тук се крие обяснението за повишените цени, но няма репортер, който да му зададе правилния въпрос. Както е известно телевизиите в България играят ролята на пресслужби и отдел пропаганда на правителството.

Подхвърлят удобни версии, че влезлите в сила нови изисквания на ЕС за яйца само от щастливи кокошки вдигали цените. Демек - пак лошата Европа виновна, измисля ги разни, да поскъпват яйцата.
Да, ама защо не поскъпват и в Западна Европа, а само у нас?

И още една истина около яйцата остава скрита за медиите - птицевъдите в Западна Европа получават по-голяма подкрепа от държавата, отколкото в България. Субсидии и т. н. Тук, поради пропагандния характер на българските медии, няма кой да каже, че птицевъдите са оставени да се борят сами с повишаващите се цени на горива, на фуражи и т. н. И по начало птицевъдите у нас са малко и не покриват нуждите от птици и яйца. Затова има постоянен внос на пилешко и яйца. И в тази ситуация министърът ограничи вноса на яйца. И после се чуди защо се повишили цените. Кой ми сложи яйца в гащите…

Колкото повече се бърка министър Найденов на пазара, толкова повече ще поскъпва едно или друго.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване