03/06/12 16:02
(http://e-vestnik.bg/)

Политикът граф Дракула: Скъпи сънародници, вашата кръв ще тече в моето тяло

Деян Донков в ролята на Дракула пие кръвта на Биляна Петринска

Деян Донков и Биляна Петринска в сцена от спектакъла “Дневникът на Дракула”. Снимка: Милена Фучеджиева

Бел. ред. - Следващите редове са откъс от интервю на измислената журналистка Виктория Недева с политика граф Дракула, в което той обяснява какво иска да направи за България и хората. То е текст на Милена Фучеджиева за “Дневникът на Дракула” - танцов спектакъл на Мила Искренова с балет “Арабеск”, със специалното участие на Деян Донков като Дракула, и Биляна Петринска. Спектакълът може да се види в Музикалния театър в София.

Бел. автора - това е цялото интервю. В “Дневниците на Дракула” на Мила Искренова можете да чуете части от него изпълнени от Деян Донков. На 10 март в Музикалния театър.

Дракула: Позволете ми да ви наричам по име… Виктория…

Журналистка: Удивена съм как при вашата заетост и хилядите ви срещи с избиратели успявате да помните имена на журналисти… Обръщате се към всеки поименно…

Дракула се усмихва топло.

Дракула: Изключителната памет е едно от досегашните преимущества на вампирите пред хората. Ако бъда избран, то ще е достъпно за всеки граждани.

Виктория: Защо решихте да се кандидатирате?

Дракула: Виктория, името ви означава победа, а за мен най-голямата победа ще е да ви уча на любов. Политиката е само претекст, извинение чрез което мечтая да направя хората щастливи. Тя не е нищо повече от легализирания превод на ситуацията в която се намирате. Аз съм преводача, гласувайте за мен, гарантирам ви, че няма да се изгубите в превода! Излезете от тесния лабиринт на интерпретациите в който сте се лутали хиляди години и разберете - аз съм единственият възможен, реалистичен, познаващ живота и смъртта на всяка идея, всяка идеология, всеки опит за масова любов завършил с кървава революция, всяко разпъване на кръст, всеки самобичуващ се монах, всеки създаващ власт Макиавели. Аз съм Стамболов, Линкълн, Кенеди, мила Виктория. Исус е платил дълг, който не е дължал, а вие, хората, дължите нещо, което никога не можете да изплатите. Аз ще ви помогна чрез една по-авангардна фискална политика постепенно да приключите с този дълг. Всеки иска да живее добре, дори и аз в безсмъртието си имам остатъци от този крехък стремеж, защото съм създаден от вас, ние сме една плът. Разликата между нас е само кръвта и тази разлика ви прави нещастни. Вие сте лесни жертви на банки, политици, нетрайни идеологии, неспазени обещания. Какъв смисъл има лихвения процент? Никакъв! Той е символ на несъществуващи ценности! Парите не са органична материя, те са обикновена хартия върху която избрани от политици художници рисуват картинки и цифри… Нищо повече! А вие сама знаете, че вкусът на политиците няма нищо общо с естетиката, нито с вечността. Нескромно казано, аз съм символ и на двете. Безсмъртието е естетика само по себе си. Моето скромно предложение на тези избори е да ви доближа до това състояние.

Деян Донков и Биляна Петринска в сцена от спектакъла “Дневникът на Дракула”. Снимка: от продукцията

Виктория се усмихва скептично, но и очаровано.

Виктория: Само това не бяхме чували, графе. Драги зрители, граф Дракула иска да ни направи безсмъртни. Как ще го постигнете? И още по-важен въпрос – за какво? Защо искате да доближавате народа ни до безсмъртието при положение, че чудесно знаете, че няма фонд на света, който да може да поеме непрекъснато увеличаващ се брой пенсионери? Наскоро увеличиха възрастта за пенсиониране, вие какво ще направите за възрастните хора в България?

Дракула: Благодаря за този въпрос. За мен той е изключително важен и е в основата на предизборната ми ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване