03/07/12 18:38
(http://www.klassa.bg/)

Атанас Узунов напусна Професионалната футболна лига

Административният директор на „Локомотив“ (Пловдив) Атанас Узунов изпълни заканата си и подаде оставка като член на Управителния съвет на Професионалната футболна лига. Бившият рефер поиска същото да стори и президентът на лигата Стефан Капралов. Според Атанас Узунов действията на цялата футболна лига обслужват интересите на два-три отбора и по този начин се ощетяват всички останали.
На специална пресконференция в Пловдив Атанас Узунов обяви: „Професионалната лига трябва да защитава интересите на всички клубове от „А“ и двете „Б“ групи. Нещо, в което аз лично се съмнявам. Поканих г-н Стефан Капралов да присъства на днешната пресконференция, но доколкото виждам, него го няма. За мен това означава, че той е гузен или го е страх от нещо. Преди ден потърсих обяснение на някои въпроси, но той не благоволи да ми вдигне телефона, а по-късно го изключи.” Конкретният повод за оставката на Атанас Узунов са последните промени в програмата за Купата на България, според която „Локомотив“ (Пловдив) ще приеме „Левски“ (София) на 15 февруари (четвъртък) вместо обявената предварително дата ден по-рано. „На последното заседание на лигата представителят на „Левски“ имаше такова желание, но ние категорично отказахме. В разговор с г-н Стефан Капралов по-късно бях убеден, че до такова решение няма да се стигне, но явно нещата седят по друг начин” обясни Атанас Узунов.
Бившият съдия посочи неудобствата, които са създадени за „Локомотив“ (Пловдив), умишлено или не. Клубът от „Лаута” приема „Левски“ в турнира за Купата на България следващия четвъртък, а после трябва да пътува до Каварна и обратно на 18 март (неделя). Няма и три дни след това – на 21 март, в сряда, е отложеният 16-и кръг, когато „Локомотив“ (Пловдив) ще бъде домакин на „Лудогорец“.
„Какво ще се случи, ако по някакви причини двубоят за купата с „Левски“ бъде отложен с 24 часа и играем с тях в петък? Какво пречи „Ботев“ и „Лудогорец“ да играят във вторник, а защо не и двете срещи за купата в Пловдив да се играят в един и същи ден, но в различни часове? Тогава всички ще бъдат доволни”, риторично попита Атанас Узунов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване