03/08/12 19:35
(http://www.klassa.bg/)

Великолепен Лионел Меси класира "Барселона" на 1/4-финал

Европейският клубен шампион „Барселона“ продължава защитата на титлата си, след като в двубой-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, разгроми „Байер“ (Леверкузен) със 7:1. Така, с общ резултат 10:2, възпитаниците на Хосеп Гуардиола се класираха за 1/4-финалите в надпреварата и вече спокойно очакват жребия за следващата фаза, който ще се тегли следващия петък.
На стадион „Камп Ноу“ в Барселона футболният свят за пореден път се поклони пред гения на аржентинеца Лионел Меси, който реализира невероятните пет попадения за успеха на своя тим. Носителят на „Златната топка“ беше във вихъра си и заслужено намери място в златните страници на Шампионската лига, превръщайки се в единствения футболист, отбелязал пет гола в един двубой, след началото на новия формат на турнира през сезон 1991/92 година. Освен това, Лионел Меси вече има 49 попадения в надпреварата и по този показател изравнява постижението на легендата на „Реал“ (Мадрид) Алфредо ди Стефано. Аржентинецът вече заема четвъртата позиция сред най-добрите голмайстори в Шампионската лига и е само въпрос на време да подобри и този рекорд. В момента убедителен лидер е Раул, който има 71 гола, следван от Рууд ван Нистелрой с 56 и Тиери Анри с 50. В двубоя срещу „Байер“ (Леверкузен) Лионел Меси изравни и постижението си от миналия сезон, когато реализира 12 гола. Рууд ван Нистелрой е другият футболист, който е отбелязвал 12 попадения в един сезон в най-престижния клубен футболен турнир, но по всичко личи, че и тези цифри ще бъдат подобрени от гениалния аржентински нападател.
Въпреки отпадането си пък отборът на „Байер“ (Леверкузен) си гарантира минимум 21 милиона евро приходи. Германският вицешампион има гарантирани 7,2 милиона евро за участието си в надпреварата, както и 2,8 милиона евро от спечелените точки в групата. Допълнително в касата на клуба влизат още 3 милиона евро за класирането на осминафиналите, както и още минимум 4 милиона евро от маркетинговите отчисления за клубовете-участници в турнира. Приходите от продажба на билети за четирите домакински срещи в Шампионската лига също са общо около 4 милиона евро.
В друг 1/8-финален двубой-реванш, кипърският АПОЕЛ (Никозия) сътвори сензацията, след като елиминира френския „Лион“ след изпълнение на дузпи и по този начин се класира сред най-добрите осем тима в Шампионската лига.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване