03/11/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

България и Германия обсъдиха Дунавската стратегия

В рамките на световното туристическо изложение ITB, което се проведе в германската столица Берлин, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и държавният секретар във Федералното министерство на икономиката и технологиите на Германия Ернст Бургбахер обсъдиха дейностите в рамките на стратегията за развитие на река Дунав, по която България и Германия са партньори. Една от целите на Дунавската стратегия е формирането на бранда Дунав за региона, който да бъде разпознаваем като единен туристически продукт.
Маринов представи разнообразието и богатството от минерални извори в страната ни, съперник на която е само Исландия. Според него това осигурява отлични възможности за почивка, лечение и възстановяване. Маринов и Бургбахер обсъдиха и перспективата германски туристи да посещават България чрез финансиране от местните здравноосигурителни каси. Бургбахер информира за вече действаща подобна практика между Германия и Чехия и за възможността тя да бъде обогатена с партньорство и с нашата страна.
Маринов информира представителите на германската страна за подписания неотдавна в Нови Сад меморандум за разбирателство между България, Сърбия, Румъния и Хърватия за създаване на общия туристически продукт „Пътят на римските императори“ за Югоизточна Европа, който според него кореспондира пряко с дейностите по Дунавската стратегия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване