03/12/12 16:40
(http://radiomilena.com/)

Иван Алексиев ще смени екипа изготвящ ОУП, ако не го внесе до 31.05.

Ексипът изготвящ ОУП /Общия устройствен план/ на община Поморие ще бъде сменен, ако до 31.05.2012г. не се съобрази и не го преработи с препоръките и пропуските, които са направени от Министерството на околната среда и води. Това заяви кметът Иван Алексиев след срещата му с екипа.
„Те са поели ангажимента да отстранят всички пропуски и ОУП ще бъде внесен отново”, коментира кмета. Ако до тогава бъде внесен с направените забележки, до края на годината плана ще бъде факт.

В края на седмицата на Алексиев отново му предстои да отиде в  Агенция „Пътна инфраструктура“за да коментира обходите на Поморие и Ахелой. Кметът сподели, че за хората е важно да бъдат осъществени обходите, особено за Ахелой, защото там ситуацията е спешна.
„Понеже много хора искат да видят от къде ще минават трасетата искам да кажа, че в момента, в който ни бъдат предоставени ще бъдат обявени на жителите на двата града. Идейният проект е направен, става дума за парцеларния план. Като бъде готов ще стане ясно през кои имоти ще минават трасетата, за което хората ще бъдат информирани, заяви Алексиев.

С представители на Министерството на регионалното развитие е коментирано брегоукрепването на нос „Лахана”, на първи етап, за което са отпуснати 8 500 000 лв. Вече е избран консултант и до края на месец май ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител.

„За нашия проект всичко е одобрено, но на първи етап. Търсят се пари за втори етап на нос „Лахана, т.е. до военно-почивния дом. Разстоянието е доста голямо и тези 8 500 000 лв са само за първия етап, не както се каза някъде, за цялото брегоукрепване”, коментира кмета.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване