03/13/12 16:24
(http://www.klassa.bg/)

Джъстин Роуз триумфира на турнира във Флорида и прибра $1,4 милиона

Англичанинът Джъстин Роуз триумфира на турнира WGC-Cadillac Championship в Дорал. Надпреварата в щата Флорида беше с награден фонд 8,5 милиона долара. 31-годишният англичанин записа 2 удара под пара (70) в последния ден и така с общо 16 удара под пара (272) завърши на върха в генералното класиране. Второто място остана за американеца Бъба Уотсън, който приключи надпреварата с 15 удара под пара (273), а трети се нареди лидерът в световната ранглиста Рори Макилрой с резултат от (274) на ниво -14. Четвъртото място си поделиха Чарл Шварцел и Петер Хансон с по 13 удара под пара (275). Състезанието бе организирано съвместно от Европейския и Американския тур.
Това е първа победа за Роуз от серията турнири World Golf Championships и четвърта в кариерата му от PGA Tour. Освен титлата, за успеха си бившият номер 6 в световната ранглиста си заслужи и чек за 1,4 милиона долара. Английският голфър отново попада в Топ 10 на света и вече заема седмата позиция. Подгласникът Уотсън ще се утеши с 840 000 долара от наградния фонд. "Моментите като този са просто прекрасни. За жалост обаче не ми се случва често като голфър. Положих много усилия, работих здраво върху играта си и сега се вижда резултатът от това", заяви щастливият шампион.
Същевременно бившият номер 1 в световната ранглиста Тайгър Уудс се отказа в последния кръг на турнира в Дорал заради контузия на крака. След като изигра 11 дупки в решаващия състезателен ден, Тигъра реши, че не може да продължи заради силни болки. Това веднага внесе съмнения дали американецът ще е в състояние да участва на провеждащия се следващия месец "Мастърс" турнир в Огъста, Джорджия.
Както е известно, американският голфър страдаше от травма на лявото коляно през миналия сезон и именно тя го принуди да се откаже от турнира Players Championship през месец май. Проблемите на Уудс с този тип контузии датират още от университетските му години.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване