04/03/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Хънтър Мейхън триумфира на турнира Shell Houston Open

Американецът Хънтър Мейхън стана първият голфър, който печели две титли от US PGA Tour през тази година. Той триумфира на турнира Shell Houston Open в Тексас с награден фонд 6 милиона долара, след като записа 1 удар под пара (71) в последния кръг и общо 16 удара под пара (272). На един удар разлика остана Карл Петерсон, а третото място в генералното подреждане зае Луис Остуйзен. Той приключи с 14 удара под пара (274). "Прекрасно е да стигнеш до 18-ата дупка и да знаеш, че ти трябва пар, за да спечелиш. Усещането е страхотно“, каза щастливият Мейхън, който в края на февруари спечели WGC-Accenture Match Play Championship. „Играя добре и се радвам, че се представям по този начин точно преди "Мастърс"-а в Огъста. Това е един специален турнир и нямам търпение да започне", коментира 29-годишният американец, който вече има пет титли от Американския тур.
Същевременно целият голф елит е вперил поглед върху започващия от 5 до 8 април “Мастърс” в Огъста – един от най-големите голф турнири. По традиция елитните играчи ще се срещнат в Националния голф клуб в САЩ, за да участват в първия от четирите мейджър голф турнира на едно от най-предизвикателните игрища от клас пар 72 на US PGA Tour. Тайгър Уудс отново е в Топ 10 в световната ранглиста и въпреки контузията си в последния кръг на турнира във Флорида миналия месец ще се опита да спечели своята пета титла. 36-годишният американец получи травмата по време на състоялия се миналия месец WGC-Cadillac Championship, което го принуди да се откаже в четвъртия кръг на надпреварата. След направените прегледи обаче стана ясно, че голфърът има само разтежение и не става въпрос за сериозна контузия. Тигъра заяви пред американска телевизия АВС, че няма никакво съмнение в това, че ще играе в Огъста. "Ще бъда там, не се притеснявайте за това. Взех си няколко дни почивка, но от петък отново ще подновя тренировки. Надявам се, че ще съм готов за игра още следващата седмица", коментира носителят на 14 мейджър титли.
Телевизионният канал RING.BG ще предава пряко в четири последователни излъчвания от 21,00 и 22,00 часа в различните дни от надпреварата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване