03/18/12 19:30
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" взе три точки във Враца и остава в борбата за титлата

Отборът на „Левски" победи с 2:0 „Ботев“ (Враца) като гост в мач от 19-ия кръг на "А" група пред около близо 10 000 зрители на стадион "Христо Ботев". Точни за "сините" бяха Орлин Старокин в 55-ата минута и Владимир Гаджев в 58-ата минута. Бразилският нападател Жуниньо пък бе изгонен с директен червен картон в 67-ата минута и остави гостите с 10 човека. Успехът е седми поред за състава на Николай Костов в първенството и четвърти пореден далеч от столицата, след като преди това левскарите бяха записали четири поражения в пет мача далеч от "Георги Аспарухов". Така „Левски“ вече е с актив от 42 точки и продължава да изостава на 3 точки от лидера „Лудогорец“, като „сините“ изместиха ЦСКА от второто място.
„Ботев“ (Враца) пък остава на 13-а позиция с 14 точки и в опасна близост до зоната с изпадащите отбори.
С този успех пък „сините“ успяха поне малко да се реваншират пред "сините" фенове за отпадането си от турнира за Купата на България. Гостите взеха важна и категорична победа, но изиграха посредствено първо полувреме, като едва след почивката успяха да покажат качествена игра и да вземат победата.
Само в рамките на три минути в началото на второто полувреме „Левски“ си реши двубоя. В 55-ата минута се получи добра контра за „сините“, в крайна сметка Владимир Гаджев навлезе в наказателното поле, стреля силно, Веселин Цветковски спаси с класа, топката обаче отиде в Орлин Старокин, който стреля по земята и вкара за 1:0 в полза на „Левски“. В 58-ата минута при нова контра за „Левски“,  Жуниньо центрира отляво по нападението, а Владимир Гаджев вкара с плътен удар от границата на наказателното поле.
Именно бразилецът пък бе изгонен десетина минути по-късно. Николай Николов влезе много остро в краката на Жуниньо. Играчът на „Левски“ стана бесен, двамата тръгнаха един срещу друг, сблъскаха се, след което Николов се строполи на земята. Главният рефер показа жълт картон на играча на врачани и изгони Жуниньо с директен червен картон.
След мача наставникът на „Ботев“ (Враца) Тони Здравков не постави под съмнение превъзходството на „Левски“ и обяви, че „сините“ съвсем заслужено са спечелили гостуването срещу неговия тим. "Не бяхме притеснени, а уплашени. Уплашени да вземем точка от „Левски“. До 20-ата минута доминирахме, но през второто полувреме пуснахме два елементарни гола. Дори срещу 10 човека не направихме нищо. Очаквах да победим или най-малко да направим равен. Заслужена победа за „Левски", коментира Здравков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване