03/19/12 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Роджър Федерер спечели четвърта титла на турнира Индиън Уелс

Швейцарският тенисист Роджър Федерер триумфира за рекорден четвърти път в своята кариера в турнира Индиън Уелс в САЩ, след като на финала в надпреварата победи Джон Иснър с 2:0 сета (7:6, 6:3). Титлата е и 19-а за Роджър Федерер от сериите „Мастърс“, като по този показател, той се изравнява с лидера Рафаел Надал. Освен това, отличието е общо 73-то в кариерата на швейцарския тенисист, който има 103 изиграни финални двубоя.
Роджър Федерер влезе доста трудно в срещата и трябваше да спасява три точки за пробив. Последва равностойна игра, в която двамата опоненти печелеха своите сервиси. При 6:5 гейма Джон Иснър спаси сетбол и вкара частта в тайбрек. В него Роджър Федерер беше по-убедителен и настоятелен и го спечели с 9:7. Във втория сет, швейцарецът беше абсолютен господар на корта и с два пробива за 6:3 гейма триумфира с четвъртата си титла от Индиън Уелс. Преди това той беше печелил турнирите през 2004, 2005 и 2006 година.
За титлата си в надпреварата Роджър Федерер ще прибере 1 милион щатски долара от наградния фонд и 1000 точки за световната ранглиста, които ще го доближат на около 800 до втория в нея Рафаел Надал. Въпреки загубата пък Джон Иснър ще намери място в първата десетка на световния тенис.
В женския финал на Индиън Уелс Виктория Азаренка се наложи с 2:0 сета (6:3, 6:2) над Мария Шарапова и триумфира с титлата. Това е четвърти трофей за тенисистката от началото на сезона и 23-ти пореден успех, с който тя се нарежда на второ място след най-дългата серия в историята на Мартина Хингис с 37 победи от 1997 година.
Виктория Азаренка се възползва от многото непредизвикани грешки на Мария Шарапова и с отлична защита на своето подаване и два пробива спечели първия сет с 6:2 гейма. Втората част беше по-равностойна и премина основно в размяна на пробиви. Водачката в световната ранглиста взе четири пъти сервиса на своята опонентка, която спечели само три гейма и капитулира с 3:6 след 87 минути игра. Това беше втората победа на Виктория Азаренка срещу рускинята от началото на годината, след като я срази и във финала на Australian Open през януари.
„Опитах се да покажа най-добрата си игра. Зная, че Мария Шарапова е отличен боец. Бях много съсредоточена и дадох максимума си. Никога не съм мечтала за подобно постижение. Това е невероятно. Горда съм, че ежедневно демонстрирам такава дисциплина“, заяви Витория Азаренка след триумфа си. За титлата си в Индиън Уелс тя ще получи 1000 точки за ранглистата и 1 милион щатски долара от наградния фонд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване