03/19/12 12:20
(http://radiomilena.com/)

Самостоятелна изложба на несебърската художничка Видка Липчева във Варна

Варненската галерия Актив Арт предостави големия си салон за четвъртата самостоятелна изложба на несебърската художничка Видка Липчева. Експозицията се превърна в събитие №1 в културния афиш на Варна

 

В Актив Арт галери изложбата на Видка Липчева включва 35 произведения под мотото «Усещане за порив»-своеобразен меланж от художествен текстил, коприна, структури от мохер и ангора, акварелни рисунки и масло, а също така и пластични творби. Те бяха представени от варненската художничка Маргарита Войнова.

В експозицията, която сама по себе си представлява съчетаване на приложното и изящното  в художественото пространство, плоскостта на паното се редува с релеф, постинат чрез различни текстури,сплитки и въжета. Това пък дава възможност за триизмерно пространствено възприемане на художествените образи в творбите на авторката.
Видка Липчева е завършила специалност «Текстил» в Сливенската художествена гимназия. Има участия в общи регионални изложби и самостоятелни изяви.Работи предимно в областта на художествения текстил и рисуваната коприна, рисува акварел, масло, експериментира в пластиката. Нейни творби са притежание на  наши и чужди частни колекции.
Изложбата бе открита на 16 март и за по-малко от 48 часа благодарение на варненските медии се превърна в събитие №1 в културния афиш на Варна.

                                                                                                  Максим МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване