03/27/12 19:11
(http://www.klassa.bg/)

Анди Родик елиминира Роджър Федерер от турнира в Маями

Американският тенисист Анди Родик поднесе най-голямата изненада до момента в турнира от сериите „Мастърс“ в Маями (САЩ). Той отстрани в третия кръг Роджър Федерер след успех с 2:1 сета (в отделните части 7:6, 1:6, 6:4). Това е трета победа за американеца срещу своя именит съперник в 24 двубоя помежду им и прекъсна серията му от 16 поредни победи. Всъщност в тази среща 34-тият в света Анди Родик най-после преоткри в играта си своя мощен сервис и форхенд, за да успее максимално да затрудни може би най-трудния си съперник в исторически план. Анди Родик не беше побеждавал състезател от световния Топ 3 от 2010 година, когато се наложи над Новак Джокович. Освен това, американецът не беше печелил от 2008 година срещу Роджър Федерер, когато пак го надигра във Флорида. „Имах своите шансове. Анди Родик се справи добре в първия сет и успя да ме притисне в третия. Той сервира наистина силно, игра агресивно и имаше спортен шанс, когато беше необходимо”, заяви Роджър Федерер.
Изключително щастлив пък беше победителят. „Беше като игра на шах. Оставах по-назад при ретурите, а това е нещо, което не правех преди. В началото успях да го изненадам. Той направи промяна в тактиката си, както винаги прави, защото той е Роджър Федерер. Знаех, че трябва да бъда агресивен и след добрия гейм, в който пробих, беше въпрос на това да сервирам успешно“, каза Анди Родик. В следващия кръг от надпреварата Анди Родик ще играе с 21-вия поставен Хуан Монако.
Световният номер едно Новак Джокович също продължава уверено своя поход на „Мастърс 1000“ в Маями. Сърбинът спечели битката със своя сънародник Виктор Троицки в трети кръг на турнира с 2:0 сета (6:3, 6:4) след 85 минути игра. Според специалистите Новак Джокович е силно мотивиран да спечели втора титла през сезона, след като загуби в полуфиналите на предишните два турнира, в които участва – на Индиън Уелс и в Дубай.
В битката при дамите световната номер 1 в женския тенис Виктория Азаренка от Беларус се класира за 1/4-финалите на силния турнир на твърда настилка в Маями с общ награден фонд от 4,8 милиона долара. Виктория Азаренка постигна трудна победа над Доминика Цибулкова от Словакия с 2:1 сета (1:6, 7:6, 7:5). Това беше 26-и пореден успех от началото на сезона за световната номер 1. Втората в света Мария Шарапова трудно се справи със сънародничката си Екатерина Макарова. Финалистката от миналата година Мария Шарапова направи 11 двойни грешки, но спечели с 2:0 сета (6:4, 7:6) и на 1/4-финалите ще се изправи срещу китайката На Ли, която отстрани Сабине Лизицки от Германия с 2:1 сета (3:6, 6:4, 6:2).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване