03/27/12 20:25
(http://radiomilena.com/)

Преизбраха Милчо Талев за председател на Народно читалище „Просвета 1888”, откриват новата сграда на 28.04.2012г.

Сравнително тясно се оказа за читалищните дейци помещението в сградата на музея, където се проведе Общото отчетно-изборно събрание на Народно читалище „Просвета 1888”.
След направения обстоен доклад за дейността от секретаря на читалището Маргарита Гюрова и финансовия отчет от председателя на Проверителната комисия Георги Драганов присъстващите приеха културния календар за 2012г.
Леки дебатни искри  прехвърчаха в дискусията за приемане на проекта за договор с Община Поморие за реалното разпределение на ползването на новата сграда.
Отец Иван призова хората отдали се на читалището да бъдат оставени да работят спокойно. Църквата, читалището и училището са едни от най-важните институции и едни от най-старите, каза отец Иван.
В дискусията се включи и кметът Иван Алексиев, който заяви, че е постигнато съгласие между общинската администрация и читалищното настоятелство за реалното разпределение за ползване, но Общински съвет е институцията, която ще вземе решението.
Зрителната зала и арт-клуба /кафето/ще се стопанисват от общината, а читалището ще ползва зрителната зала до 60 дни в годината за собствени мероприятия. Целият 2-ри етаж, където се намира библиотеката, репетиционните и складовите помещения на 1-ви етаж ще се ползват от читалището. Над сградата ще има голям надпис: „Народно читалище „Просвета 1888””, каза Алексиев, който изрично подчерта да бъде забравено всякакво противопоставяне, а на откриването на 28.04.2012г. държи да присъстват двамата кмета /Георги Трухчев и Петър Златанов/ допринесли за построяването на сградата.

Юристите тепърва ще уточняват подробностите за общата собственост, заяви председателят на читалището Милчо Талев.
Общото събрание избра ново читалищно настоятелство в 7 членен състав:
Милчо Талев, Яни Щерионов Янев, Теодосий Гуджуков, Петя Казакова Йорданова, Петя Иванова Казакова, Никодим Стоянов и Ана Мадевова.
За председател беше преизбран художникът Милчо Талев.

 

Сред присъстващите бяха още зам.кметът по образование, култура и хуманитарни дейности Диана Апостолова, общинският секретар Тони Митев, главният юрист на общината Хубавина Япаджиева, омбудсманът Елена Муржева, а бившият кмет Петър Златанов реши да запази пълно мълчание и не влезе в залата. Присъстващи коментираха още, че нито един общински съветник не присъства с изключение на Кери Митева, но като член на старото настоятелство.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване