08/19/11 07:36
(http://radiomilena.com/)

Милчо Талев за сградата на Читалище „Просвета 1888”

Председателят на Читалище“Просвета-1888″  Милчо Талев предостави  информация и пояснения за сградата на читалището:

Както е известно на повечето граждани на Поморие, така дългоочакваната сграда вече е факт и във вид, отговарящ на предназначението и функциите й . Беше извършен голям обем строителни дейности и дейности по оборудване и обзавеждане. Обособени са прекрасна театрална зала и киносалон, библиотека и електронна читалня, репетиционна зала и др.
Само че , вместо да се радваме и възползваме от възможностите, които ни дава сградата, ние трябва да чакаме резултата от поредната проверка по сигнал. Проверка, с която цели спиране въвеждането в експлоатация.
На 15.08.2011 беше назначена Държавна приемателна комисия. Комисията е назначена със заповед на Началника на ДНСК. Беше подхвърлено в медийното пространство – „ Защо ДНСК , а не Р ДНСК – Бургас”.  Ами като се има предвид високата категория на обекта и неговата уникалност ( в последните 40 години няма построен нов такъв,  в този вид и предназначение)  мисля, че е редно върховният орган, осъществяващ строителен контрол, да се заеме с узаконяването му Инсинуацията , че някой  „си е извикал хора от София” е меко казано смешна , освен ако не се приеме , че ДНСК – София са нещо „ на повикване”. В насроченият час, въпреки, че не бяха включени в състава на комисията , се появиха представители на Р ДНСК- Бургас. На тях не им беше отказан достъп. Председателят на Комисията – Главен инспектор от ДНСК,  им разясни принципите и метода на работа  и документацията , която ще бъде проверена . Увери ги, че преписката за спиране , която те носеха , образувана по жалба на общински съветник , ще бъде разгледана и ги покани да присъстват на работната среща.  Вероятно, след като са преценили, че компетентността на колегата им , който е с доста по-висок ранг от тях, е достатъчно голяма, те си тръгнаха.
В последвалата работа на Комисията, наред с проверка на извършени дейности , състояние на помещенията и оборудването към тях , голяма част от времето беше отделена за разглеждане на „ сигнала”, подаден в жалбата на общински съветник .
Бяха проверени изискуемите строителни разрешения, проекти , уведомителни и съгласувателни писма с тяхните входящи и изходящи номера от 2002 г. до сега .
Беше проверено необходимото препроектиране, съгласно промените в строителните нормативи и законодателство и произлизащите от това промени в сроковете през този 8 – 9 годишен период.
В крайна сметка членовете на Комисията единодушно приеха , че всички необходими документи са на лице и обвиненията в жалбата са неоснователни.  Протоколът – обр.16 беше подписан от всички без забележки.
Що се отнася до телевизии – на тях достъп беше отказан. В сградата присъстваха само членове на Комисията и технически лица , които да доизясняват повдигнати въпроси. Освен това,  до сега репортажите за Читалището са били винаги манипулативни, изпълнени с неточности , насочващи общественото мнение в невярна посока и обслужващи интереси далеч и встрани от интересите на хората в Поморие.  На откриването ще бъдат поканени представители на медиите.
Мисля, че  е грехота забавянето на въвеждане в експлоатация на тази жадувана от хората в Поморие сграда заради нечии нечисти помисли .

Как изглежда тя, може да видите на страницата на радио „Милена” или на Общината.

Милчо Талев , Председател на Н.Ч. „ Просвета 1888”

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване