03/28/12 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров отпадна от „Мастърс“-а в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от силния турнир по тенис от сериите „Мастърс“ в Маями с общ награден фонд от 4,8 милиона долара след загуба от деветия в света Янко Типсаревич от Сърбия с 0:2 сета (6:7, 2:6). Двамата тенисисти започнаха добре двубоя и печелеха своите подавания, като най-близо до пробив беше Янко Типсаревич. Григор Димитров обаче успя да спечели допълнителните две топки в третия гейм. В края на сета българинът беше записал десет срещу два аса, но големият проблем в играта му дойде от непредизвиканите грешки. Той допусна такива в четвъртото и осмото си подаване в тайбрека, а в крайна сметка загуби първия сет с 22 непредизвикани грешки срещу само шест на неговия съперник.
Във втория сет Янко Типсаревич записа пробив още във втория гейм и поведе с лекота с 3:0. Освен това Григор Димитров, който получи лека травма в кръста по време на срещата си с Томаш Бердих, започна да се изморява и спадът в играта му беше осезателен. В крайна сметка сърбинът приключи двубоя за час и 21 минути игра при нова двойна грешка на Григор Димитров.
За първото си участие в четвърти кръг на турнир от сериите „Мастърс“ българският тенисист заработи 90 точки за световната ранглиста и си осигури 43 370 долара от наградния фонд.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване