04/03/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Avon отказа оферта за $10 млрд., била твърде ниска

Козметичната компания Avon отказа офертата на Coty Inc за 10 млрд. долара, като я определи за твърде ниска и опортюнистична, съобщи Ройтерс. Евентуалното сливане на производителя на парфюмите на Бионсе с най-големия директен продавач на козметика в света, щеше да даде по-голям дял на Coty на растящите пазари и да намали значението на парфюмите върху бизнеса на компанията. След като стана ясна офертата, акциите на Avon се изстреляха нагоре.
Според председателя на Coty Барт Бехт преговорите са започнали преди няколко месеца с идеята Avon да ги погълне с обмяна на акции. След като от Avon не са подали предложение, Coty са отправили устна оферта, следвана от три писма до шефа на компанията за директни продажби Андреа Йънг. По-малко от час след като бе съобщена публично офертата за Avon оттам разпространиха становище, в което се казва, че 23,25 долара за акции е твърде подценено предложение. Но подобна цифра е 20% повече от последната цена на акция на компанията, търгувана в петък – 19,36 долара.
Годишните приходи на Coty са 4 млрд. долара, целта е до 2015 г. да се увеличат с 3 млрд. Това е най-голямото им предложение за поглъщане, след като вече купиха производителя на лак за нокти OPI. Но и Avon не е в най-перфектна форма – компанията е разследвана за подкупи в чужбина, продажбите й намаляват, а и търси се търси заместник на Йънг.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване