04/03/12 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Ковчежник на Северната лига злоупотребил с партийната каса

Италианската прокуратура започна разследване срещу ковчежника на крайнодясната Северна лига Франческо Белсито за предполагаеми злоупотреби с държавното финансиране на партията, съобщи „Кориере дела сера“. Полицаи, данъчни и антимафиоти са обискирали офисите на партията в Милано и от кабинета на Белсито са иззети важни документи. Самият той отдавна е подозиран за измислената си диплома от Неапол и за странни инвестиции в Танзания, отбелязва вестникът.
Разследват се също няколко лица, които са управлявали тези пари в Танзания и Кипър. Бившият министър на вътрешните работи Роберто Марони, който е член на лигата , поиска оставката на Белсито, смятайки, че това е моментът да се прочисти партията от подобни лица.
За първи път прокуратурата в Италия разследва къде отиват парите, които държавата отпуска на партии за покриване на разходите им по изборите, отбелязва вестникът. Партиите са задължени да дават отчет за тези държавни средства пред парламента, но в случая се подозира, че отчетът е бил фалшив или непълен.
Сепаратистката Северна лига бе в правителството на Силвио Берлускони , но не стана част от широката коалиция , която подкрепи служебния премиер Марио Монти, припомня Ройтерс.
Депутатите на партията редовно гласуват срещу мерките, които внася професорът в парламента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване